Na Karlovarské se o víkendu opravuje vozovka, a tak musejí řidiči jedoucí do centra směrem z Lochotína volit objízdnou trasu kolem Boleveckého rybníka. V místě se od sobotního dopoledne tvořily kolony, zpoždění nabíraly i spoje MHD. „Žádáme řidiče, aby respektovali pokyny policistů a dbali zvýšené opatrnosti,“ uvedla policejní mluvčí Hana Rubášová.

Obdobná je i situace na výjezdu z Plzně kolem Globusu směrem na Chotíkov. Tuto trasu chtěli mnozí řidiči využít jako objízdnou, ale kvůli opravě povrchu silnice I/20 je tady částečná uzavírka vozovky a doprava je vedena jedním jízdním pruhem. Ve směru od Lochotína stály v sobotu dopoledne kolony aut, situace se odpoledne trochu uklidnila. Řidiči se ale i tak musejí obrnit trpělivostí.

Policisté vyjížděli i k desítce dopravních nehod. Jednou byla bouračka sanitky, která jela k případu se zapnutými majáky, a osobního vozu na křižovatce Lidické a aleje Svobody.

„Z místa nehody jsme náhradní posádkou odvezli do plzeňské fakultní nemocnice řidiče (19) osobního vozu. Byl při vědomí, nebyl přímo ohrožen na životě. Dále jsme do nemocnice převezli řidiče sanitního vozu se středně těžkým poraněním,“ uvedla záchranářka Andrea Divišová. Záchranář z nabourané sanitky vyvázl s odřeninami.

Fotogalerie
4 fotografie