Opilec si ustlal na rušné ulici u centra města. Na chodníku vyspával ve spacáku alkoholové opojení. To, že ho strážníci budí, ho pořádně rozzuřilo. Hlídku zasypal sprškou vulgarit.

Sprosťárny na adresu městských strážníků nebyly zdaleka to jediné, co ze sebe alkoholem zmožený občan potřeboval dostat. „Kousek poodešel, stáhl si kalhoty a naprosto bezostyšně začal před jejich zraky močit a kálet na chodník,“ popsala mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

„Když musíš, tak musíš,“ okomentoval své nechutné počínání opilec. Protože nebyl schopen předložit jediný doklad totožnosti, putoval na služebnu policie. „Před tím musel ještě místo od výkalů řádně uklidit,“ uvedla Pužmanová.

Protože nebyl schopen se po celou dobu zklidnit a neustále častoval okolí vulgaritami, skončil na záchytce. „Při orientační dechové zkoušce provedené už v daném zařízení nadýchal 2,18 promile,“ dodala Pužmanová s tím, že po vystřízlivění bude dořešen za přestupkové jednání, za něž mu mohou příkazem na místě uložit strážníci pokutu do deseti tisíc korun.

VIDEO: Nepochopitelné: Blázen se v Brně vymočil na ležícího muže a nevěděl proč!