Kola mizela v Plzni takovou rychlostí, že policisté sestavili speciální tým, který měl řádění zloděje učinit zadost.  Klec spadla koncem června, kdy podezřelý muž skončil ve vazbě. „Kriminalisté ho v té době usvědčili z 19 případů,“ řekla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Policisté ale postupně zjišťovali další a další případy, které měl uvazbený zloděj také na triku. „Odhalili, že spáchal dalších 60 skutků. Odhadovaná výše škody, kterou svým jednáním způsobil, se vyšplhala k téměř jednomu milionu korun,“ dodala Hokrová.

Zloději kol teď hrozí až osmileté vězení. Spolu s ním kradli ještě další dva výtečníci. „Podíleli se na několika krádežích, ale kradli také samostatně,“ doplnila Hokrová s tím, že oba muži jsou taktéž obviněni. 

Nenapravitelný zloděj si přitom teprve letos v březnu odseděl poslední trest za krádeže desítek jízdních kol. Většina kradených bicyklů putovala do zahraničí. Při domovních prohlídkách policisté zajistili například i bankovky v různých měnách v hodnotě čtvrt milionu korun a také některá kola. Ta byla připravená na cestu k odběratelům.

 

Fotogalerie
5 fotografií