Festivalová trasa povede z městské části Slovany do areálu DEPO2015. Začátek je na Jiráskově náměstí před Masarykovou základní školou. „O úvod celého festivalu se tady postará maďarské studio Night Projection,“ uvedla Alice Titzová z mediálního servisu. Poté pokračuje na prostranství před kostelem Panny Marie Růžencové, kde bude možné nahlédnout pod hladinu moře do života medúz.

 V Jablonského ulici odhalí světelná animace proměny českého lva na státním znaku. „Park na Mikulášském náměstí se zase změní na obří světelné Člověče, nezlob se! doplněné několika videomappingy,“ řekla Titzová. Instalace s magickou atmosférou bude čekat na návštěvníky také na Mikulášském hřbitově.

 Odtud bude trasa pokračovat kolem Papírny k lávce přes řeku a do DEPO2015. „Tam se představí nejrozměrnější instalace festivalu s názvem IRIS, která prostřednictvím detailní projekce lidského oka umožní nahlédnout do jinak skrytého mikrosvěta,“ popsala Titzová s tím, že světelnou i zvukovou podobu této instalace bude možné měnit s pomocí tabletu.

Návštěvou DEPO2015 však světelná trasa nekončí. V areálu plzeňského pivovaru budou na návštěvníky čekat hned další tři zajímavé instalace. Jsou jimi projekce na obří kostku, artefakt srbského umělce Dragana Vojvodiče a salonek Secese, kde se jako pocta olympionikům animací rozpohybují slavné sportovní výkony.

Letos poprvé se organizátoři rozhodli regulovat návštěvu interiérových expozic zavedením symbolického vstupného. To činí pro oba festivalové dny 50 korun. Zakoupit je bude možné jak na festivalové trase, tak s předstihem ZDE

Fotogalerie
11 fotografií