Svou »spanilou jízdu« začal koncem srpna, kdy se v noci vloupal do bytu ve zvýšeném přízemí v Bolevecké ulici. „Odcizil tu finanční hotovost, cennosti, osobní doklady a klíče od vozidla. Tento skutek měl provést za přítomnosti spícího poškozeného,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová a dodala: „Následně byt opustil, vyhledal zaparkované vozidlo, od kterého měl klíče a doklady, a i s lupem odjel, čímž způsobil celkovou hmotnou škodu poškozenému za necelých 230 000 korun.“

Tučným lupem se namlsal a získal na sebedůvěře. V půlce října proto zavítal do dalšího bytu. Tady byl ale lup podstatně chudší. Odcizil jen peníze a věci za dva tisíce.

Už za pár dní proto zamířil na pozemek soukromé firmy v Úslavské ulici a ze skladu odcizil motocykl. Jenže v obchodě firmy našel i několik klíčků od zaparkovaných aut. „Muž se pokusil s jedním vozem odjet, nepodařilo se mu ale automobil nastartovat,“ upřesnila Hokrová. Navíc v něm zanechal část svého lupu.

K poslednímu činu došlo na konci října. „Po poledni vešel do jednoho z podniků ve Sladkovského ulici, zde se vloupal do herního automatu, odkud odcizil finanční hotovost za necelých 2 000 korun, a podnik následně opustil,“ pokračovala Hokrová. To už mu byla ale policie na stopě a zatkla ho. Zloději hrozí nyní až pět let, v uplynulých třech letech byl totiž za podobný »přivýdělek« už souzen.