Záchranáři zprávu, která jim přišla jako reakce na sponzorský dar od jedné z firem sídlících ve Stříbře na Tachovsku, zveřejnili v neupravené verzi na svém profilu na sociální síti. „Měli byste se stydět brát od někoho dary, když celou pracovní dobu dělají záchranáři h*vno a ještě berou vysoký platy, fuj,“ napsal jim Miroslav D.

Nepřejícný příspěvek rozpoutal velkou debatu. Všichni se shodli, že o těch, kteří zachraňují lidské životy, se opravdu nedá říci, že nic nedělají a za to nic ještě berou velké peníze. Jeden ze záchranářů ale velmi vtipně a s nadsázkou odpověděl.

Mimo jiné napsal: „Ale pane, vezměte to taky z našeho pohledu. Pracuji na jedné nejmenované východočeské záchrance a fakt už si přijdu jako oběť systému,“ napsal Marek a pokračoval:

Mám nechutně vysoký příjem. Opakovaně prosím náměstka i ředitele o snížení platu, ale každý měsíc přijde jen další odměna nebo navýšení. Už jsem z toho fakt úplně zoufalý. Jen na osobku mám už 90 litrů, o základu nemluvě, nevím, kam ty prachy cpát, mám tři nový auta, dva baráky, vilu na Floridě, dva byty na Staromáku, který jen pronajímám. V práci pořád jen ležím nebo jím, ale nemyslete si, není to sranda, nevím už jak si lehnout, abych neměl ty proleženiny – víte, jak to sakra bolí? Jsem oběť!! Je mi to moc líto, kdyžtak se stavte nebo pošlete číslo účtu, třeba něco vymyslíme, jsem už fakt zoufalý. Díky za pochopení, Váš M. D.“

Odpověď záchranáře moc pobavila a nepřejícímu vzkazují, ať neplive na ty, kteří mu třeba jednou zachrání život.

VIDEO: Záchranáři se opravdu neflákají, tady zachraňovali topícího se chlapce.

Video
Video se připravuje ...

Pro osmiletého chlapce letěl na koupaliště vrtulník. David Malík