Dospělí se s dětmi vraceli z návštěvy zoo zpět na Domažlicko, kde bydlí. U Meclova se jejich auto srazilo s traktorem, který vjížděl na hlavní silnici z vedlejší„Osobní vůz měl dva měsíce prošlou technickou kontrolu,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Podle informací Blesk.cz údajně neměla mít felicie za jízdy zapnutá světla. Traktorista (19) po nehodě uváděl, že se před vjezdem na hlavní silnici rozhlédl, ale přijíždějící vůz vůbec neviděl. Ten pak do něj z boku narazil.

„První dva pacienti byly děti ve věku přibližně osmi let. U jednoho z nich bylo nutné zajistit dýchací cesty a připojit jej na umělou plicní ventilaci, a to pro závažné poranění hlavy. Druhé dítě se středně těžkým poraněním dýchalo samo,“ popsal záchranář Robin Šín s tím, že oba malé pacienty, holčičky, přepravil na emergency do Fakultní nemocnice Plzeň záchranářský vrtulník.

Zoufalý otec se o svou bolest podělil s ostatními na sociální síti. „Bože, prosím, opatruj moje dcery a Kájinu (matka děvčátek, pozn. red.), ať jim nic není,“ přál si Patrik.

Vzápětí se rozjela velká diskuze, lidé otce podporují a přejí si, ať se zranění uzdraví. „Jaaj, bože, modlím se za ně, neboj Paťo, to bude dobrý, bůh je ochraňuje,“ věří Vanes.  

„Je to hrozné, co se děje. Každopádně holčičkám a paní přeji hodně zdravíčka, věřím, že se z toho dostanou a vám přeji hodně sil,“ psala Niky. „Pane bože, ať jsou pořádku všechny,“ přidala Kristyna.

„U obou řidičů policisté vyloučili požití alkoholických nápojů před jízdou dechovými zkouškami. Škody na vozidlech byly vyčísleny na 73 tisíc korun,“ dodala policejní mluvčí Dagmar Brožová s tím, že případ si převzali domažličtí kriminalisté.

Kromě holčiček skončili v nemocnic i všichni tři dospělí z osobáku se středně těžkými či těžkými zraněními.

Fotogalerie
19 fotografií