Vše začalo v neděli večer, kdy se tři Rumuni (49, 25, 18) mezi sebou pořádně při popíjení alkoholu pohádali. Začali se prát a jeden z mužů (49) tasil nůž a zabodl ho svému krajanovi (25) pod žebra do břicha. Údajně, podle očitých svědků, měl mít těžce zraněný muž dokonce i střeva vyhřezlá z těla ven.

„Ve velmi vážném stavu jsme ho převezli na emergenci do Fakultní nemocnice v Plzni,“ řekl mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha. Útočníka zadrželi policisté. „U obou jsme v dechu naměřili přes 1,5 promile alkoholu,“ řekla policejní mluvčí Hana Kroftová a dodala: „Případem se zabýváme jako trestním činem proti zdraví.“

Incidenty, kdy se poprali či pobodali cizinci, jsou v Plzni a okolí čím dál častější. Během jednoho měsíce Bulhar (18) zabil na ubytovně v plzeňské městské části Slovany svého krajana (39). Slovák (41) zase ve stejné čtvrti v Ring baru vytáhl nůž na Čecha (39) a zasadil mu několik ran nožem. Druhý den pak Rumun (29) napadl tyčí v hostinci ve čtvrti Doudlevce hosta (42). Ten skončil s vážným zraněním v nemocnici.    

VIDEO: Podívejte se na video, kdy kvůli řetízku kopl muž ženu do hlavy: Policisté ho dopadli během chvilky.

Video
Video se připravuje ...

Kvůli řetízku kopl muž ženu do hlavy: Policisté ho dopadli během několika minut. Městská policie Brno