Prvomájová recese, při které se pořádají výpravy do okolních vsí za účelem podříznout konkurenční májku, se na Domažlicku poněkud vymkla kontrole. Třebničtí tu svoji neuhlídali a přespolní jim májku poškodili tak, že bylo nutné zavolat hasiče. „Operační středisko přijalo informaci o pilou poškozené májce hrozící pádem,“ uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Na místo ihned vyjeli hasiči z Domažlic. „Než přijeli na místo události, májka padla a zpřetrhala dráty telefonního vedení,“ popsala Jakoubková.

Na místo tak zamířila i policie. „Dosud neznámý pachatel na návsi před bývalou hasičskou zbrojnicí pomocí donesené motorové řetězové pily přeřízl májku. Neučinil však taková opatření, která by zabránila jejímu neřízenému pádu,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Májka tak dopadla na telekomunikační kabel. Za své následně vzal i telekomunikační sloup, který tíhu nevydržel a zlomil se. „Došlo k ohrožení provozu tohoto telekomunikačního zařízení. Policisté Obvodního oddělení Horšovský Týn a domažličtí kriminalisté provedli ohledání místa činu a zajistili kriminalistické stopy,“ dodala Brožová s tím, že po pachateli, kterému hrozí až rok vězení, policisté intenzivně pátrají.