Kromě dresu, ve kterém v Plzni Rajtoral hrával, je před stadionem ve Štruncových sadech i jeho fotografie. Nechybí květiny, klubové šály a svíčky. Ovšem nejvýraznější je obří nápis »R. I. P. Rajty«.

Zavzpomínat na Rajtorala přišla i dcera legendárního hokejového útočníka a mistra světa z Vídně 1977 Bohuslava Ebermanna. „Já ho měla strašně ráda. Byl to skvělý hráč. Co ještě říci? Prostě Plzeň. Bude nám tu chybět,“ řekla Vanessa Ebermannová.

Stejně mluví další Rajtoralovy fanynky. „Chci uctít jeho památku. Byl to skvělý fotbalista,“ prohlásila Eliška Irová (18). I děti přišly zapálit svíčku oblíbenému fotbalistovi. „Já jsem tu s tátou. On chodí na fotbal a Franta byl jeho oblíbený hráč,“ svěřila se Hana Šiklová.

 VŠE O SEBEVRAŽDĚ FOTBALISTY FRANTIŠKA RAJTORALA (31) ČTĚTE ZDE

Na pietním místě nechyběli ani fanoušci Viktorie. „Když za nás hrál, byl to můj favorit. Fakt to byl borec. Fotbal uměl,“ prohlásil Patrik Vrábel (38). „U fanoušků byl jeden z nejoblíbenějších hráčů. Byl podepsaný pod všemi úspěchy, které Viktorie Plzeň dosáhla. Proto na něj všichni vzpomínáme,“ řekl Lukáš Kratochvíl (27).

„Všechny góly, body, vítězství a tituly jsou v tuto chvíli nepodstatné. Jsme zarmouceni odchodem velkého viktoriána, a především skvělého člověka a kamaráda. Chtěl bych vyjádřit upřímnou soustrast celé rodině a všem lidem z hráčova blízkého okolí. Nic však nezmírní bolest, která zasáhla celou viktoriánskou rodinu,“ uvedl generální ředitel FC Viktoria Plzeň Adolf Šádek. „Napadají mě v tuto chvíli jen následující slova: Rajty, díky za všechno. Nikdy na tebe nezapomeneme,“ dodal Šádek.

Fotogalerie
12 fotografií