S plynovou pistolí v ruce šel totiž uklidnit v neděli brzy ráno soused hádku mezi partnery v sousedním bytě domu v Mikulášské ulici v centru Plzně. Sám pak skončil v nemocnici. Vše začalo tím, že muž (31) si hodně nahlas vyměňoval názory s partnerkou v jejich bytě. 

Hádku šel řešit jejich soused (26) a vzal si s sebou plynovou pistoli. Nebojácně zaklepal na jejich dveře. „Když mu otevřeli, lekl se a vystřelil z plynové pistole,“ řekla policejní mluvčí Pavla Buřešová.

Výstřel odstartoval rvačku

Výstřel s plynovky nikoho nezranil, ale odstartoval následnou potyčku mezi sousedy. Při rvačce byl muž, který chtěl hádku sousedů řešit, zraněný a potřeboval ošetření záchranářů. 

„Sanitka ho převezla s lehkým zraněním do Fakultní nemocnice v Plzni,“ řekla mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová. „U obou mužů byly pozitivní dechové zkoušky na přítomnost alkoholu v dechu. Zahájili jsme úkony trestního řízení,“ dodala Burešová.

Kousek od bitky došlo k pokusu o vraždu

Před dvěma měsíci se nedaleko nedělní rvačky odehrál pokus o vraždu. Na rohu ulic Jablonského a Rubešova odešel muž (40) z práce. V tu chvíli vyšli z hostince tři muži a začali do auta kopat. 

Když řidič otevřel, jeden z výtržníků ho bodl nožem do hrudníku. „Za necelé čtyři hodiny jsme muže (26) podezřelého z útoku zadrželi,“ řekla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Fotogalerie
12 fotografií