„Řidič na území Olomouckého kraje nezaplatil na čerpací stanice a chtěl ujet. Policisté jej pronásledovali za hranici našeho kraje. Při snaze ujet policii, řidič narazil do dalších dvou automobilů a pak havaroval,“ řekla mluvčí. Dodala, že ani jedno vozidlo, které na Novojičínsku havarovalo, nebyl policejní vůz. „Okolnosti nehody nyní vyšetřují novojičínští policisté," řekla.

Na webu policie uvedla, že u řidiče pronásledovaného vozidla byl pozitivní orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek. „Dalšími okolnostmi nehody se zabývají novojičínští kriminalisté, kteří událost prověřují jako podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení,“ sdělila.

Nehoda se stala okolo 17:10 nedaleko Bravantic na Novojičínsku. Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že záchranáři na místě ošetřili čtyři osoby. Všichni zranění byli při vědomí a se záchranáři komunikovali. „Šestapadesátiletý muž utrpěl středně těžké poranění hlavy. O rok mladší žena lehké poranění ruky. Oba přepravila sanitka do ostravské fakultní nemocnice," řekl mluvčí.

Dodal, že zranění trupu, hrudníku a břicha utrpěl i cizinec, u kterého záchranáři neznají věk. Podle informací ČTK právě cizinec se snažil policistům ujet a nehodu zavinil. I jeho sanitka převezla do fakultní nemocnice. Čtvrtým zraněným pak byl osmnáctiletý mladík. „Utrpěl lehké poranění dolní končetiny. Sanitka jej odvezla do nemocnice v Novém Jičíně," doplnil Humpl.

Podle Ředitelství silnic a dálnic bude provoz na dálnici ve směru na Ostrvu a Polsko omezen do večerních hodin. Obnovení se očekává okolo 22:00. „Nehoda se stala v úseku mimoúrovňového křížení u exitu 342," uvedla Kubzová. Místo kolize mohli nejprve řidiči objet snadno tím, že z dálnice sjeli a hned zase najeli. Později ale policisté začali dopravu z dálnice odklánět už u sjezdu na Studénku.

Video
Video se připravuje ...

Nehoda v Sokolovské ulici v Praze. (28. srpna 2022) Aktu.cz