„Žena v několika případech oznámila na tísňovou linku poškození vozidel zaparkovaných na jednom z parkovišť ve Slezské Ostravě. Po příjezdu policistů na místo jim žena poskytla informace, které se týkaly především možného pachatele. V některých případech dokonce uvedla, že viděla děti, které kamenem poškodily lak auta a poté z místa utekly,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

Policisté tak postupně zdokumentovali 15 poškozených automobilů, které měly, zřejmě kamenem, zničený lak. Celková škoda dosáhla 180 tisíc korun.

Policisté byli milí

Žena bez domova právě u parkoviště pobývá. „V průběhu prověřování případů se ukázalo, že oznamovatelka a jediná svědkyně nejdříve měla sama auta poškodit a poté události oznamovat na tísňovou linku 158,“ uvedla mluvčí.

Motiv jejího konání je lidsky smutný, majitele aut ale si moc neobměkčí. „Kriminalistům se ke všem 15 skutkům doznala a uvedla, že se cítila osamoceně, a proto vozidla poškodila, aby se na místo dostavili policisté, kteří se k ní měli hezky chovat,“ zakončila Michalíková. Policisté ženu obvinili z poškození cizí věci a skončila ve vazbě. Hrozí jí až roční vězení.

VIDEO: Popudlivý cyklista poničil auto. Vytočilo ho, že na něj řidička zatroubila!