Vandalové řádili na Václavském náměstí v sobotu kolem půl druhé ráno. Chování dvou mladíků se nelíbilo kolemjdoucímu, který vše oznámil městské policii.

Video
Video se připravuje ...

Mladíci ničili dopravní značku, pak močili na policejní auto. Strážníkům vyhrožovali otcem na kriminálce Městská policie Praha

Strážníci okamžitě vyrazili ma místo, tam se nestačili divit. Mladíky přistihli zrovna, když jeden z nich močil na policejní auto a druhý ho přitom natáčel na mobil.

„Vysvětlení bylo z jejich strany prosté. Prý popíjeli alkohol a přišlo jim vtipné vrhnout se na dopravní značení,” uvádí mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. „No a co má bejt, tak já to všechno zaplatím,“ vykřikoval posléze jeden z mladíků. 

Vyhrožování

Drzost pětadvacetiletých vandalů se stupňovala, když začali vulgárně napadat hlídku a vyhrožovat otcem na kriminálce, který si to podle jejich slov se strážníky vyřídí.

„U obou mužů hlídka následně provedla dechovou zkoušku s pozitivními výsledky 1,74 a 1,21 promile. Když mělo dojít na projednání přestupků s finančním postihem, platit se mladíkům najednou nic nechtělo. Přestupky proto strážníci oznámili správnímu orgánu,“ uvedla mluvčí městské policie. 

Fotogalerie
7 fotografií