„Téměř 9 let sloužil Pavel společně s námi strážníky MP Ostrava, než v roce 2018 posílil řady příslušníků Policie ČR. I když žádné peníze nemohou nahradit ztrátu blízkého a milovaného člověka, rozhodli jsme se vyjádřit náš soucit s pozůstalými našeho bývalého kolegy Pavla,“ píše se v prohlášení odborové organizace MP Ostrava.

Kolegové vypsali sbírku, jejíž výtěžek půjde právě snoubence, která se měla za Pavla provdat uplynulou sobotu, a jeho mamince.

„Chtěli bychom všechny touto cestou požádat o podporu. I malá částka, kterou se rozhodnete přispět, zcela jistě výrazně pomůže jeho životní družce v tomto nesmírně těžkém a smutném období,“ dodávají strážníci.

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozloučení s policistou Pavolem K. (†31), kterého zabila opilá a zfetovaná řidička. Michal Charbulák

Sbírky jsou dvě

Pavlův osud není lhostejný ani policistům. I ti vyhlásili sbírku. „Jednu sbírku vyhlásil Nezávislý odborový svaz Policie České republiky, druhou Odborová organizace Městské policie Ostrava,“ oznámili mluvčí strážníků Jindřich Machů a mluvčí krajské policie Soňa Štětínská.

Oblíbený policista tragicky zemřel 5. července poté, co do služebního vozu, kde seděl, ve vysoké rychlosti narazila na pražské magistrále opilá a zdrogovaná řidička Jitka R. (39). Ta je obviněna ze tří trestných činů, zůstala však na svobodě.

Sbírka Odborové organizace MP Ostrava:

Přispět lze od 11. 7. do 30. 11.

Číslo účtu: 2001835439/2010

Var. symbol: není

Sbírka Nezávislého odborového svazu Policie ČR:

Přispět lze od 15. 7. do 30. 9.

Číslo účtu: 4200555535/6800

Var. symbol: 332790

Fotogalerie
34 fotografií