Každé zdravotnické zařízení vyhlašuje zákazy návštěv podle výskytu akutních respiračních onemocnění v daném okrese. „Zákaz návštěv platí od 31. ledna pouze ve Slezské nemocnici v Opavě, kromě dětského oddělení. Ostatní krajská zdravotnická zařízení situaci monitorují a budou reagovat podle aktuálního vývoje chřipky,“ řekla mluvčí kraje Miroslava Chlebounová.

Opava i Krnov postupně zakazují návštěvy

V Opavě se do nemocnice podívají pouze rodiče hospitalizovaných dětí. „Slezská nemocnice v Opavě kvůli nárůstu respiračních onemocnění vyhlásila zákaz návštěv. Platit bude až do odvolání u všech oddělení zdravotnického zařízení s výjimkou návštěv rodičů hospitalizovaných dětí,“ informoval mluvčí nemocnice Jiří Krušina.

V Krnovské nemocnici uzavřeli pouze oddělení ARO. „Návštěvy jsou ode dneška zakázány i na oddělení ARO Sdruženého zdravotnického zařízení Krnov,“ doplnila Chlebounová.

V Ostravě vás o víkendu do nemocnice zatím pustí

V Ostravě na Fifejdách vás na návštěvu pustí. „Zatím se zákaz návštěv Městské nemocnice Ostrava netýká. Situaci zváží vedení nemocnice v pondělí dopoledne,“ informovala mluvčí nemocnice Andrea Vojkovská.

VIDEO: Hlavní hygienička: Očkovat proti chřipce je možné i teď, nejlepší ochrana je prevence

Video
Video se připravuje ...

Hlavní hygienička: Očkovat proti chřipce je možné i teď, nejlepší ochrana je prevence redakce Blesk