Zásilka obsahovala 364 tisíc tablet s celkovým obsahem kolem 44 kilogramů pseudoefedrinu. Z takového množství by bylo možné vyrobit až 29 kilogramů pervitinu v hodnotě přesahující 20 milionů korun.

Dodávku s bulharskou registrační značkou si celníci vybrali ke kontrole náhodou. Zastavili ji na dálnici D1 u obce Vrbice na Bohumínsku. Řidič předložil doklady, podle nichž zásilka směřovala z Bulharska do Česka a Polska.

„Celníci pojali podezření, že by léky mohly být zneužity k výrobě drog. Pracovníci Státního ústavu pro kontrolu léčiv už potvrdili, že se jedná o lék u nás neregistrovaný a množství pseudoefedrinu obsaženého v těchto lécích mnohonásobně převyšuje povolené množství v České republice,“ uvedla mluvčí moravskoslezských celníků Pavla Zdobnická.

VIDEO: Policejní mluvčí Bohumil Malášek ukazuje zabavené vybavení varny pervitinu ve Svitávce. Muž (57) ze Slovenska skončil ve vazbě.

Video
Video se připravuje ...

Policejní mluvčí Bohumil Malášek ukazuje zabavené vybavení varny pervitinu ve Svitávce. Muž (57) ze Slovenska skončil ve vazbě. Zdeněk Matyáš