Po narození vážila jednotlivá štěňátka asi okolo 350 gramů. „Dnes mají dvě a půl až tři kila. Starat se o tolik malých pejsků je opravdu náročné, říkají si o pozornost od pěti hodin ráno, a spí jen dvě hodiny poté, co je dobře nakrmíme,“ říká Linda Skupieňová. Porod šestnácti chlupáčků fence trval dlouhých osm hodin.

K mateřskému mléku maminky Bugi připravují členové její člověčí rodiny ještě čtyřikrát denně krmení. „Vločky, tvaroh a maso, těstoviny smíchané s granulemi. Spořádali už tři velké pytle granulí. Dokrmujeme je od druhého dne,“ popisuje paní Linda.

Dvě si nechají, ostatní půjdou do světa

„Dvě fenečky si necháme k naší Bugi. Čtrnáct je určeno novým páníčkům,“ vypočítává Linda Skupieňová, která je jako maminka dvou kluků na mateřské. Synové Ruben (1,5) a Áron (3,5) si s bandou chlupáčů hrají, honí se a skotačí.

„Je nám líto, že musíme dát většinu štěňátek pryč, ale na druhé straně to bude i úleva. Smekám klobouk před všemi, kteří chovají pořád,“ uznává Linda.

Miluje rodinu

American Bully je společenskou rasou vyšlechtěnou na konci minulého století. Mezi jeho vlastnosti patří oddanost pánovi, sebevědomí, radost ze života. Miluje svou „člověčí“ rodinu, mírně se chová k jiným psům i ostatním zvířatům.