Přes obec Petřvaldík a pak kolem Odry a rybníků se vydala žena na kole. „Během svého návratu domů však sjela z polní cesty a zabloudila v lese v blízkosti močálu u slepého ramene řeky Odry. Pokoušela se najít cestu z lesa ven, ovšem zcela ztratila orientaci a navíc se již začalo stmívat,“ uvedla mluvčí policie Darina Knížátková.

Ženu už přepadala panika, naštěstí měla u sebe mobil. Po dvou hodinách bloudění proto zavolala policii. Té však nedokázala říci, kde přesně se nachází.

„Okamžitě se rozjela pátrací akce, která probíhala na rozsáhlém území v těžko přístupném terénu. Přivolán byl také služební psovod s osmiletým služebním psem německého ovčáka jménem Qvar,“ líčila mluvčí.

Právě on byl tím hrdinou, který zoufalou a vystrašenou ženu po čtyřkilometrovém hledání našel.  „Krátce před půlnocí jsme ji předali do rukou rodinných příslušníků,“ dodala Knížátková.

VIDEO: Exkluzivní záběry z policejního vrtulníku. Ztraceného houbaře našli vloni policisté živého poblíž obce Senetářov. V lese přežil dvě studené noci.

Video
Video se připravuje ...

Exkluzivní záběry z policejního vrtulníku. Ztraceného houbaře našli policisté v pondělí odpoledne živého poblíž obce Senetářov. V lese přežil dvě studené noci. Policie ČR Vyškov