Hasič, kterému všichni říkají Shrek, jezdí na kole několik let. „Cyklistika mě baví. Je to vlastně po rodině můj největší koníček. Nikdy mě nenapadlo, že se při svém náročném povolání vrhnu na dráhu organizátora závodů. Ale osud tomu tak chtěl,“ řekl hasič Kamil.

Kamil Beinhauer se dlouhá léta přátelí s Radimem Grygárkem (42). Jeho syn Vašek trpí vzácným autismem. „Radim bohužel utrpěl úraz a je částečně invalidní. Rodina nemá peníze nazbyt, a tak jsem se rozhodl uspořádat cyklozávod dvojic. Za výtěžek se koupí Vaškovi speciální počítač, pomocí něhož komunikuje s rodinou a vzdělává se. Případně další pomůcky,“ uvedl Beinhauer.

Celý Shrek team má závody kompletně připraveny včetně hodnotných cen pro vítěze. „To, že Kamil pořádá cyklomaraton pro našeho Vašíka, nás dojalo. Jediné, co mu schází, jsou závodníci. Tak doufáme, že se jich přihlásí dost, aby jeho úsilí nepřišlo vniveč. Každá startující dvojice vlastně pomůže Vaškovi a za to jsme vděčni,“ poděkoval Radim Grygárek.

Závod na konci prázdnin

Závod 24 hodin v sedle se Shrekem se uskuteční v Komárově. Startovat se bude v sobotu 2. září a cíl protnou závodníci až v neděli 3. září. Okruh na Opavsku budou hlídat záchranáři, policie i dobrovolníci. Více informací k závodu na ZDE

Fotogalerie
4 fotografie