„Tahle akce je pro nás ideální v tom směru, že ji navštěvuje plno mladých lidí,“ uvedla Jana Bajerová, asistentka z podpisového místa Michala Horáčka. Jen o pár metrů dál sídlí stánek jeho konkurenta Jiřího Drahoše.

„Stánek jsme měli také na Festivalu v ulicích. Upřímně myslím, že tady je to dokonce lepší místo, než kdybychom byli přímo v areálu. Lidé kolem nás stále proudí tam i zpátky, takže je větší pravděpodobnost, že si nás všimnou,“ pochvaloval si jeden z promotérů Drahošova podpisového místa.

Pořadatelé dlouho odolávali různým politickým stranám, které se před volbami chtěly na jedné z největších kulturních akcí v tuzemsku prezentovat. Organizátoři jim sice vystoupení nedovolili, politici to však vyřešili šalamounsky. Na akci se objeví jako soukromé osoby. Ani jeden z prezidentských kandidátů v tuto chvíli politikem není...

Svou účast na festivalu už avizovali i ministryně Karla Šlechtová, předseda ODS Petr Fiala a primátorka Prahy Adriana Krnáčová. Předpokládat se dá také účast Andreje Babiše, který donedávna vlastnil firmu Agrofert, pravidelného sponzora festivalu.

Vše o festivalu Colours of Ostrava čtěte ZDE >>>

Fotogalerie
4 fotografie