Na linku 156 zavolal muž, že pomáhá své známé před jednou z brněnských školek, které se zamklo auto, a klíčky zůstaly v něm. Hlídka přijela po chvilce.

„Na tmavý vůz pálilo slunce, a proto strážníci nejprve zakryli karoserii plachtami, které si v naléhavé situaci půjčili ze skútrů odstavených opodál,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Video
Video se připravuje ...

Chlapeček (1) zůstal v Brně zamčený na slunci v autě! MP Brno

Ze školky si také půjčili přikrývku, kterou zastínili čelní sklo a nechali si natočit kýbl studené vody. Tou auto ochladili. Zamčený chlapeček byl z dění kolem vozu vyděšený a usedavě plakal.

Na řadu tak přišla speciální otevírací sada zámků. Jenže tentokrát byla k ničemu!   „Obvyklý rychlý postup však tentokrát nenašel uplatnění, jelikož byl vůz vybavený specifickým zabezpečením,“ dodal Ghanem.

„Není na co čekat,“ zahlásili zasahující strážníci a navrhli mamince rozbití zadního okénka. „Strážníci se tedy nakonec s matkou domluvili, že rozbijí malé zadní okénko, a přes vzniklý otvor sáhli na sedadlo pro odložené klíčky. Díky nim už škodovku snadno odemkli,“ dodal. Uplakaného chlapečka uklidnila máma ve své náruči. 

Fotogalerie
12 fotografií