Ještě před ohňostrojem spatřil diváci poprvé v Česku světelnou show 200 dronů s názvem Genetika, která vzdala hold Gregoru Johannu Mendelovi v rámci 200. výročí jeho narození. Diváci v dronové show týmu Spectrum Production viděli šroubovici DNA, měnící se barvy květin, zelené hrášky a také obří oči různých barev jako připomínku Mendelových zákonů dědičnosti.

Před vrcholem večera přivítala příchozí primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS). „Jsem ráda, že se opět scházíme u této velkolepé přehlídky, která k Brnu už tradičně patří. Přeji všem skvělou zábavu a pohodu,“ vzkázala divákům, jejichž celkový počet neodhadl ani pořadatel.

Video
Video se připravuje ...

Brňané si po covidové pauze zase užívají festival evropských ohňostrůjců TV Blesk Zdeněk Matyáš

Designér Jaroslav Štolba divákům předvedl v ohňostrojném podání příběhy osudově spojené s plameny lásky, vášně i svobody. Příběhy Johanky z Arku, Fausta a Markétky, Šárky ze Smetanovy Mé vlasti nebo Carmen George Bizeta různých barev jako připomínku Mendelových zákonů dědičnosti. Dvacet minut trvající barevnou show ocenili nadšení diváci velkým potleskem.

Na finále zpět na Špilberk

Ignis Brunensis pokračuje v Brně na přehradě ve středu 29. června ohňostrojem Symfonie života chorvatského týmu Pyro Gamblers. Na sobotu 2. července se připravuje ohňostroj Česka s Německem Labyrint lidských životů a dronová světelná show Elementy.

 

Čtvrtý a závěrečný ohňostrojný večer na přehradě obstarají Švédové ve středu 6. července. Na finále se festival vrátí do centra Brna, kde bude v sobotu 23. července nad hradem Špilberk odpálen slavnostní ohňostroj Mendelovy inspirace.

Fotogalerie
11 fotografií