„Letošní sezóna je pro brněnské fotbalové kluby nebývale úspěšná. Zbrojovka s přehledem vede tabulku druhé nejvyšší fotbalové soutěže a má jistý postup do první ligy. SK Líšeň také aspiruje na postupovou pozici, a to z aktuálního čtvrtého místa v tabulce,“ zdůraznil 1. náměstek primátorky Petr Hladík (37, KDU - ČSL).

Oba na Srbské

Již dříve Brno rozhodlo, že by po vzoru italského Milána, kde na stadionu San Siro hrají velkokluby AC a Inter, hrály v tomto případě oba brněnské kluby na Srbské.

„Je však nutné provést úpravy a do stadionu zainvestovat, aby splňoval veškeré parametry a mohly se na něm odehrávat i mezinárodní zápasy. Celkově na to vyhradíme 17,4 milionu korun,“ zdůraznil Hladík.

Musí být i vířivka

Na hrací ploše je potřeba vyměnit trávník, opravit rozvod vody pro zavlažování, provést dílčí opravy na hlavní tribuně, pořídit speciální vřetenovou sekačku, opravit osvětlení a do zázemí přidat regenerační vířivku, která je pro mezinárodní utkání nezbytná.

Zastupitelé budou o zmíněné investici rozhodovat 17. května. Poté bude na stadionu velmi rušno. „Už v polovině června se na stadionu uskuteční zápas hráčů do 21 let ČR – Andorra. vysvětlil radní pro oblast sportu Jaroslav Suchý (51, KDU – ČSL).

VIDEO: V Brně je pro fotbalové fanoušky mnohem známější stadion za Lužánkami. Ten je ale ve špatném stavu.

Fotogalerie
5 fotografií