Rozhodně není agresivní, je hodně plachá. Nalákat se dá na rohlík. Jenže sotva ho dostane, okamžitě peláší rychle pryč. Má rychlost i výdrž. S odchytem mi pomáhá asi 25 lidí, ale zatím nejsme úspěšní,“ přiznal majitel pštrosice Lukáš Moucha.

„Lidi si ze mne už utahují, že jsem jediná moucha, která nahání pštrosa. Navíc s tímhle jménem dělám řezníka. Pštrosy ale nechovám kvůli masu, jsou pro mne koníčkem,“ vysvětlil.

Bude to Uprchlice

Pštrosice nemá žádné jméno. „Pokud se nám podaří odchytit, asi dostane jméno Uprchlice. Jen nevíme, jak ji chytit. Ideální by byla vystřelovací síť, kterou ale nemůžeme zatím sehnat. Uspávací střely se bojíme, protože by se z ní nemusela probrat,“ vysvětlil obavy chovatel.

Uprchlice se pohybuje poblíž svého původního domova. „Jednou byla už jen deset metrů od ohrady, ale pak ji vyplašil kombajn. A mohli jsme začít opět od začátku,“ vysvětlil.

Moucha nyní doufá, že nikdo miláčka místních dětí příliš nevystresuje. „Pokud by se totiž přiblížila k dálnici D2, museli by ji myslivci odstřelit,“ upozornil starosta Starovic Antonín Kadlec (47, NK).

VIDEO: Takto vypadal odchyt pštrosa v Pelhřimově.

Video
Video se připravuje ...

Odchyt pštrosa v Pelhřimově i-Vysocina.cz