Hrůzostrašnou scénu, kterou telefonující žena s nákupními kabelami jen zázrakem přežila, zachytily v březnu kamery. Měla ale obrovské štěstí, přežila. Ze zranění se ale léčí dodnes.

„Později policistům do protokolu sdělila, že spěchala na vlak přes koleje, ačkoliv věděla, že je v místě podchod i s výtahem. Její pozornost zaměstnával také telefonický hovor. Troubícího expresu si všimla příliš pozdě,“ řekl policista Pavel Šváb.

Kolem zraněné ženy procházeli neteční cestující

Ačkoliv strojvedoucí použil rychlobrzdu, zastavil až po bezmála šesti stech metrech. Na situaci okamžitě reagoval strojvedoucí ze stojícího osobního vlaku a další dvě svědkyně. Někteří cestující naopak procházeli přes koleje i kolem sražené ženy bez povšimnutí!

Ještě před zdravotnickou záchrannou službou dorazili na místo policisté z obvodního oddělení v Hustopečích a poskytli zraněné, která byla v silném šoku, první pomoc. Jednalo se zejména o sterilní krytí ran na zádech a obličeji a také o její uklidnění a fixaci na místě, aby se její zranění do příjezdu odborné pomoci ještě nezhoršila.

Od začátku roku se po kolejích motalo 352 lidí

Od začátku ledna přistihli policisté na jižní Moravě při neoprávněném vstupu do kolejiště 352 lidí! „Dva, bohužel, pod koly vlaku zahynuli, dvěma se podařilo srážku s trvalými následky přežít,“ vypočítal Šváb. Dalších 8 lidí našlo smrt na kolejích dobrovolně.