Velká rekonstrukce skončila dnes (pátek 14. prosince - pozn. red.) úderem sedmé hodiny ranní,“ sdělil potěšující zprávu Radek Štěpánek, mluvčí brněnského magistrátu.

Řidičům se tak aspoň zčásti uleví. Problémům se ale ještě ani zdaleka nevyhnou. Uzavírky pokračují poblíž Zvonařky a velkou komplikací je uzavřený Zábrdovický most.

Bylo to špatně vymyšlené

Současné vedení radnice nechce dopustit stav, ke kterému došlo v minulém volebním období. Mnohé problémy v dopravě nemusely vzniknout, kdyby byly práce v různých částech města časově sladěny. Zřídila proto nově pracovní skupinu Koordinátora oprav a uzavírek.

„Pracovní skupina se bude zabývat nejen koordinováním hlavních staveb, ale například i optimalizací blokového čištění. Díky tomu bude dopad na dopravu v Brně co nejmenší,“ doufá Petr Kratochvíl, radní pro oblast dopravy.



Dopravní problémy v Brně

Řidičům a cestujícím komplikují v Brně momentálně ještě čtyři velké rekonstrukce:

*Přeložení tramvajové trati z Dornychu na ulici Plotní: Je snížen počet jízdních pruhů, potrvá do jara 2019.

*Zábrdovický most: Oprava úplně zavřela tepnu do centra města, potrvá do jara 2020.

*Údolní: Úplná uzavírka kvůli rekonstrukci tramvajové trati, potrvá do května 2019.

*Hlavní nádraží: Kvůli opravám nástupišť tam přijíždějí jen vlaky od Prahy a Blanska. Ostatní končí na jiných nádražích, potrvá do 14. prosince 2019.

VIDEO: Momentálně největší problémy v Brně působí uzavírka Zábrdovického mostu, na jehož opravu potřebují silničáři 15 měsíců.

Fotogalerie
14 fotografií