Nová léčebna bude sloužit dětem s dýchacími potížemi. Vznikne proto v těsné blízkosti Císařské jeskyně, kde je umístěna speleoterapie. Určena bude pro děti a mladistvé od čtyř do osmnácti let,“ uvedla mluvčí Jihomoravského kraje Monika Brindzáková.

Náklady na novou léčebnu, která má nahradit současnou zastaralou, vyčíslil kraj na 150 milionů korun. „Měla by mít 80 lůžek a vznikne v ní i zázemí pro asi 30 zaměstnanců,“ upřesnila mluvčí kraje.

Bude v ní umístěný vnitřní rehabilitační bazén s mořskou vodou o rozměrech pět na osm metrů. V současné době děti dojíždějí do bazénu do Blanska a tento stav je nevyhovující," řekla náměstkyně hejtmana Taťána Malá.

„Zhotovitel stavby bude zodpovědný i za projekční přípravu díla. Bude tak mít prostor pro uplatnění inovativních řešení,“ vysvětlil radní Jihomoravského kraje Milan Vojta (35, ANO).

VIDEO: Pobyt v nemocnici se snaží už několik let dětem zpříjemnit módní návrhářka Marie Zelená, pro zdravotnický personál vytvořila veselé zástěrky.

Video
Video se připravuje ...

Zdravotní personál Dětské nemocnice FN začal nosit tzv. veselé zástěrky. Vytvořila je návrhářka Marie Zelená, která chce dětem zpříjemnit pobyt v nemocnici. Hynek Zdeněk