„Ve 4. podlaží děláme dvě nové učebny. Chtěli jsme, aby stavební práce nenarušily výuku. Ještě v sobotu bylo pečlivě uklizeno. Noční bouřka ale způsobila pohromu. Přes špatně zakryté stropy do školy napršelo,“ řekl Řezníček.

Školní rok zahájil s žáky v tělocvičně. Tam jim řekl, že budou mít prázdniny až do pátku 7. září. „Ve škole se nedá vyučovat. Některé místnosti jsou zatopené. Vysoušeče běží naplno. Pak nastoupí úklidové čety. Do pátku vše uklidíme, školu navíc prohlédnou hygienik a statik,“ dodal ředitel.

K zatopení školy došlo podle starosty Jaroslava Světlíka (60, KDU – ČSL) poté, co se pod silným náporem deště na střeše protrhla provizorní krycí plachta. „Nyní je tam už lepší ochrana. Případná další bouřka tak další odklad výuky nezaviní,“ ujistil starosta.

Učí se děti, které jely na školu v přírodě

Ve škole, do níž chodí 600 žáků, nyní funguje jen družina a jídelna. „Ve družině je 30 žáků. Výuku má jen 150 žáků, kteří odjeli na školu v přírodě. O ostatní se postarali jejich rodiče,“ popsal situaci ředitel školy.

Řezníček nepochybuje o tom, že na pondělí 10. září už vše bude v pořádku. Starosta obce se nicméně raději připravuje na to, že ještě všechny učebny nemusí být plně k dispozici.

Můžeme škole dočasně nabídnout dvě třídy v bývalé mateřské škole, které jsou schválené hygienikem. Volné třídy nám nabídla i ZŠ v Ostrovačicích a Gymnázium v Zastávce u Brna. Jsme připraveni,“ dodal Světlík.

Fotogalerie
10 fotografií