A vítěz? Honza (42) z Prahy. Jak Blesku prozradil, je velkým milovníkem značky Ford. „Chtěl jsem si udělat radost,“ přiznal.

Video
Video se připravuje ...

Ještě před dražbou si zájemci o mustanga mohli poslechnout zvuk jeho motoru. Zdeněk Matyáš

Soupeřil s Michalem, sběratelem z Dětmarovic. „Auto vypadá na svůj věk dobře, ale nějaké kazy jsem tam našel, třeba na laku. Navíc jsem si řekl, že nad milion nepůjdu,“ tvrdil poražený dražitel. Ačkoliv dražební jistinu ve výši 100 tisíc složili čtyři zájemci, do souboje zasáhli jen dva – právě Michal a Honza.

Spokojený vítěz si ale na odjezd v nablýskaném autě ještě počká. Do doby, než složí peníze a vůz přepíše na sebe. „Podzim to jistí. Už se těším,“ neskrýval Honza, že se na první projížďku těší.

Na podzim dražba hausbótu

„Tato dražba byla letos v regionu co do atraktivnosti určitě na první příčce. Jen pro zajímavost například na říjen chystáme ve Vyškově opakovanou dražbu hausbótu,“ uvedl David Stančík, mluvčí Finančního úřadu pro Jihomoravský kraj. 

Za rok 2017 zatím finanční správa na jižní Moravě uspořádala 64 dražeb s celkovým příjmem 11,5 milionu korun. Mezi položkami nechyběly třeba kávovary (vydraženo za 111 tisíc), měděné katody (3,5 milionu), novostavba rodinného domu (4,2 milionu), 38 tisíc litrů nafty (370 tisíc).

Co si Honza za milion vydražil?

Ford Mustang 09fastback V-8, rok výroby 1967, dvoudveřový model, osmiválec, najeto 141 tisíc kilometrů, automatická třístupňová převodovka s jedním stupněm vzad, nejvyšší rychlost 178 km/h, vyvolávací cena 834 tisíc Kč.

Video
Video se připravuje ...

David Stančík, mluvčí FÚ pro Jihomoravský kraj, k dražbě automobilu Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
8 fotografií