„Jelikož máme kulaté výročí, zaměřili jsme se na to, abychom návštěvníkům nabídli co nejlepší kolekce. Magnetem bude proto nedělní přehlídka kolekce britské návrhářky Vivienne Westwoodové, kterou v tuzemsku ještě nikdo nemohl vidět na vlastní oči,“ uvedla ředitelka veletrhu Styl a Kabo Gabriela Císařová.

Zmíněná návrhářka šila kostýmy např. pro tzv. Železnou lady Margaret Thatcherovou. Je spjata i s punkovou skupinou Sex Pistols. „Každou modelku nám musela schválit a rozhodla, která půjde v jakém modelu. Všechny modelky bude líčit vizážista Pavel Bauer,“ upřesnila Císařová.

Styl a Kabo se bude věnovat i hodně ožehavému tématu bikin a burkin v místech, kde by je lidé běžně nečekali. „Přednášku s podtitulem Balkán vs. západní Evropa si připravil Martin Kárych,“ informovala ředitelka veletrhu.

Hostem letošního ročníku se stane velvyslankyně České republiky na Slovensku a manželka bývalého českého prezidenta Livia Klausová. Návštěvníci se mohou těšit i na unikátní kolekci téměř 3000 krajek, které vytvořili tvůrci z pěti zemí. Nejmladší krajkářce je přitom pouhých 7 let.

Video
Video se připravuje ...

Ředitelka veletrhu Styl a Kabo Gabriela Císařová představuje hlavní magnety jubilejního 50. ročníku veletrhu. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
9 fotografií