Hustopečská rally nabídne zatím nejhodnotnější závod tohoto druhu sportu v tuzemsku. Na startu má totiž stát více než 20 posádek, které mají specifikaci vozů R5. „Přijedou obě posádky Škoda Motorsport, tedy Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem (start. číslo 1), a švédská dvojice: Pontus Tidemand a Jonas Andersson na Škoda Fabia R5 (start. číslo 2),“ slibují pořadatelé.

Rally bude nejen součástí českého mistrovství, ale i slovenského šampionátu. Přilákala ale i závodníky z Rakouska, Polska a Německa. Nabídne šest úseků a dvanáct rychlostních zkoušek. Se Škodou Fabia R5 představí například zpěvák Dan Landa (start. číslo 31). Herec David Suchařípa pojede na Subaru Impreza ST (start. číslo 77) a jeho kolega Lukáš Langmajer se Zuzanou Lieskovcovou se představí s Renault Clio Sport (start. číslo 107).

Agrotec Petronas Rally odstartuje už v pátek v 19 hodin a potrvá po celou sobotu. Uzavírky se dotknou 10 obcí a 34 autobusových spojení. „Konkrétně se jedná o změny na trasách linek 522, 541, 551 a 612. Na autobusy, které pojedou po pozměněných trasách budou čekat přípojné vlaky linky R13 do mírného zpoždění,“ uvedl na svých stránkách Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje (IDS JMK).

Veškeré informace o změnách autobusů najdou cestující na webových stránkách IDS JMK  ZDE . O uzavírkách v jednotlivých obcích najdou lidé informace ZDE

„Žádáme řidiče, aby dodržovali dopravní značení a dbali pokynů policistů, ale také pořadatelů. Stejně tak chceme apelovat na diváky, aby v žádném případě nevstupovali do zakázaných míst, která jsou vymezena. Rádi bychom upozornili návštěvníky, aby si po celou dobu dávali pozor na svoje věci a nenechávali cennosti v odstavených vozidlech,“ přidala výzvu mluvčí policie Kamila Haraštová.

Video
Video se připravuje ...

Jan Kopecký bude v Hustopečích hlavním favoritem. Startovat bude s číslem 1. Takto zvládal trať loni. iSport

Fotogalerie
8 fotografií