Jeho přátelé krátce po tragédie umístili na místo nehody bílou barvou natřený bicykl, tzv. Ghost bike, nápad Hurníkova přítele, architekta Igora Serenčka. Zároveň usilují o to, aby jméno architekta neslo některé z míst v Kamenné kolonii, kde Hurník s manželkou Kamilou bydlel.

„Prostor, který je s osobou Petra nejvíce spojen, pro nás představuje brněnská Kamenná čtvrť, v níž dlouhá léta žil a pracoval. Rádi bychom proto pojmenovali její hlavní ulici, na níž se odehrává vždy to podstatné, náměstím Petra Hurníka,“ napsali jeho přátelé v žádosti určené radnici Brno-střed.

Radní nejsou proti, místní musejí podat petici

„V radě jsme návrh posvětili. Protože však jde o přejmenování konkrétního místa, je nezbytná petice místních obyvatel,“ sdělil Blesku radní Michal Doležel. Pietní bílé kolo v Pekařské ulici by měl nahradit trvalý památník. „Zatím je to ve stadiu úvah, nic konkrétního. Probíráme to i s jeho manželkou,“ dodal Doležel.

S Hurníkem se Doležel osobně znal, považoval jej za odborníka, který rozuměl architektuře a urbanismu jako málokterý jiný. A dokázal si za svými názory stát. Mezi přáteli byl znám také coby milovník středomořské gastronomie, dokonce v centru města otevřel originální bistro.

Policie: Usmrcení z nedbalosti

Policie vyšetřování tragické nehody už uzavřela s návrhem na obžalobu neopatrného motoristy pro usmrcení z nedbalosti. V případě odsouzení mu hrozí až tří roky vězení.

Video: Cyklista v Jaroměři najel ve velké rychlosti do nákladního auta!

Video
Video se připravuje ...

Drsná nehoda v Jaroměři: Cyklista v šílené rychlosti najel do náklaďáku. Městská policie Jaroměř

Fotogalerie
7 fotografií