Společně s Karlovarským symfonickým orchestrem tak učiní kapela se svým lídrem vůbec poprvé také na jižní Moravě. A to v neděli 26. února od 20. hodin v brněnském hudebním klubu Sono Centrum.

A jaký je zájem o jedinečný koncert? „Aktuálně zůstávají už jen místa na stání, 650 míst k sezení je vyprodáno,“ sdělil Adam Pitrocha z propagačního oddělení populárního hudebního klubu.

Pamětníci s řídnoucím vlasem a rockovým srdcem tuší, že koncert bude jedinečnou konfrontací s mládím a chutí zakázaného hudebního ovoce. Bez ohledu na fakt, že úvodní 19minutovou skladbu textově zaštítil geniální básník Josef Kainar, na počátku 70. let minulého století paradoxně také předseda přípravného výboru normalizovaného Svazu českých spisovatelů.

Město ER se nahrávalo v prosinci 1970 a v lednu 1971 v dejvickém studiu. Vyšlo u Supraphonu v roce 1972 a stalo se senzací. Reakce komunistických úřadů na sebe nenechala dlouho čekat. Nejprve neprošla první verze obalu fotografa Alana Pajera, která se objevila až u vydání v roce 1999. Následně bylo album staženo z distribuce.

Na reedici si Město ER počkalo dlouhých 18 let. Koncertní verze Michala Prokopa a Framusu Five s doprovodem karlovarských filharmoniků pak měla loni premiéru  po více než čtyřech desetiletích. Možná je tak zaděláno na jeden ze zážitků roku 2017. A nejen na brněnské hudební scéně.

Fotogalerie
4 fotografie