Server srovnává celkem 143 měst na všech kontinentech. Brno je celkem 18. evropské město s nejvyšší kvalitou života. Na prvním místě se umístilo hlavní město Austrálie Canberra. Na posledním místě je pak vietnamské Ho Či Minovo Město.

Brno předběhlo Prahu hned v několika ohledech. Podle serveru je bezpečnější, levnější a je zde mírně lepší zdravotní péče. Praze nepomohlo ani množství vyprodukovaného oxidu uhličitého, který se podílí na globálním oteplování. Podle statistik jeden Pražan vyprodukuje za rok o 30 kilogramů více oxidu uhličitého než jeden Brňan. Server naopak uvádí, že Praha má mírně lepší klimatické podmínky.

U měst, která dopadla lépe, jsou ceny podle serveru ještě nižší než v Brně pouze v mexickém Monterrey, jihoafrickém Kapském Městě a polském Gdaňsku. Numbeo aktualizuje svoji statistiku jednou za půl roku, naposledy ji aktualizovalo v úterý. Projekt je financován crowdsourcingem a kromě kvality života sleduje například kriminalitu, znečištění nebo průměrné ceny nemovitostí.

Fotogalerie
5 fotografií