Kapela Electro Deluxe má za sebou koncerty v Evropě, Asii i Americe, vystoupila na prestižních jazzových festivalech v Montrealu či Vídni. České publikum ji už letos slyšelo na přehlídce Colours of Ostrava, kde si získala řadu příznivců. Mnozí z nich přišli i dnes. "V Ostravě to byl jeden z našich nejlepších koncertů, nikdy na něj nezapomeneme," řekl dnes saxofonista skupiny Thomas Faure.

Dnešní akci pořadatelé zasadili do komornějšího prostředí klubu Metro Music Bar. "Electro Deluxe jsou zvyklí na větší pódia. Vidět je v klubu je opravdu výjimečné," řekl před koncertem pořadatel přehlídky Josef Buchta. Kapela celý klub roztančila prakticky od první skladby. V její sestavě chybí elektrická kytara, významnou úlohu má tříčlenná dechová sekce. Dechaři však nezůstávají v pozadí, jak bývá ve funku běžné, ale často se staví do čela a střídají se ve zběsilých sólech.

Největší hvězdou přehlídky Moravia Music Fest měl letos být slavný big band Counta Basieho. Kvůli odřeknutým koncertům v Itálii ale zrušil celé evropské turné včetně brněnské zastávky. Pořadatelům se podařilo jako náhradu získat držitele Grammy, amerického jazzového zpěváka Kurta Ellinga. Vystoupí s polskou zpěvačkou Annou Marií Jopekovou.

Tváří Moravia Music Festu je letos znovu také Vojtěch Dyk s orchestrem B Side Band. Tentokrát společně zahrají 13. listopadu v Metro Music Baru a o den později v Sonocentru. Pro brněnské publikum to bude nadlouho poslední příležitost vyslechnout jejich aktuální koncertní program. Příští rok totiž muzikanti připravují scénického provedení kontroverzní Mše Leonarda Bernsteina.