"Anthrax se v závěrečných fázích nahrávání desky navazující na čtyři roky starý titul Worship Music rozhodli vyrazit na koncertní turné, které odstartovalo koncem srpna a v listopadu dorazí i do České republiky," uvedl za pořadatele Petr Novák.

Kapela Anthrax vznikla na počátku 80. let minulého století. Prosadila se albem Fistful of Metal a zařadila se k nejuznávanějším interpretům tvrdé hudby. Spolu s kapelami Metallica, Slayer a Megadeth tvořili Anthrax takzvanou velkou thrashmetalovou čtyřku.

Současnou sestavu skupiny tvoří zpěvák Joey Belladonna, baskytarista Frank Bello, bubeník Charlie Benante a kytaristé Jon Donais a Scott Ian. Skladby na chystanou novinkovou desku začaly vznikat koncem roku 2013, loni na podzim se skupina odebrala do studia s cílem navázat na úspěch alba Worship Music.

"Anthrax, to je kombinace těžké thrashové hudby a Joeyho silných a melodických vokálů. Mám rád tvrdou hudbu, ale také mám rád melodii, takže je výzvou, abychom tyto dvě ingredience smíchali dohromady tak, aby zněly jako Anthrax. A myslím, že na novince jsme odvedli opravdu dobrou práci," uvedl v tiskové zprávě baskytarista Bello.