Žďárský jako ověřovatel zápisu ze srpnového zastupitelstva spatřoval problém v tom, že se o Grand Prix hlasovalo dvakrát. Nejprve návrh neprošel o jeden hlas, avšak koaliční zastupitelka Hana Kašpaříková (ŽTB) vznesla technickou připomínku a považovala hlasování za zmatečné. Hlasovalo se tedy znovu a návrh prošel. Podle Žďárského i dalších opozičních zastupitelů mělo platit první hlasování. Zastupitelé si dnes poslechli zvukový záznam a schválili návrh primátora Petra Vokřála (ANO), který říká, že zastupitelstvo bere námitky Žďárského na vědomí, ale konstatuje, že námitky nemají vliv na usnesení ani na zápis a že vše odpovídá průběhu zasedání.

Spolek založený krajem, městem a jejich organizacemi je jedním z kroků, jak zachránit v Brně pro příští roky Velkou cenu, které hrozil zánik. Její dosavadní pořadatel Automotodrom Brno totiž dluží promotérovi mistrovství světa silničních motocyklů, společnosti Dorna, desítky milionů za takzvaný zalistovací poplatek. Hrozilo, že závody kvůli velké finanční zátěži neuspořádá ani letos, nakonec se ale v srpnu uskutečnily.

V příštích letech má Grand Prix za podpory státu provozovat spolek, jehož vznik odsouhlasila zastupitelstva kraje i města.