Maskovaní ozbrojenci na ulici vzbudili zvědavost kolemjdoucích, protože to vypadalo, že zasahují v policejní budově. Před ní stála policejní auta plná mužů v kuklách. Někteří chodili do objektu a zase zpět. "Nešlo o žádný zátah na naší expozituře. Prováděli jsme úkony v rámci případu, kterým se náš útvar už delší dobu zabývá," uvedl Ibehej. Vyvrátil tak původní podezření, že by policisté byli předmětem prověřování. Další podrobnosti k případu, ke kterému jednotka mířila, však nesdělil.

Ve stejnou chvíli byli v Brně i policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. "Řešili jsme podezření z násilné trestné činnosti. V současné době nebudeme poskytovat k věci žádné bližší informace," doplnil Hanták.

Z jeho hlediska je možné, že byli policisté v jednu chvíli před stejnou budovou. "Nelze to vyloučit, a protože sídlíme nedaleko od sebe, mohou takové situace v rámci spolupráce nastat," uvedl Hanták. Doplnil, že ani není nic neobvyklého, že jsou policisté v kuklách vidět na ulici. "Není to jen v případě, kdy jedou k zásahu, ale mohou například působit jako eskorta," dodal Hanták. Podle něj by v případě prověřování samotného útvaru prováděla uvnitř budovy kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů, nikoli jiný útvar.

hor dr