Vstupenky na Hancocka jsou stále v prodeji, řekl dnes ČTK za pořadatele Radek Babička. Za oběma akcemi, které v Brně patří ke koncertním vrcholům roku, stojí tým organizátorů jarní přehlídky JazzFest.

Zaz je na turné po střední Evropě. Ještě před Brnem vystoupí 29. listopadu v Praze. Pořadatelé brněnského koncertu už měsíc předem hlásili "vyprodáno", nakonec ale uvolnili do prodeje ještě sadu VIP vstupenek. Zájemci si ale připlatí - zlaté vstupenky stojí 1790 korun, platinové 2790 korun.

Zaz je ve Francii asi nejpopulárnější současnou zpěvačkou. Proslavila se hned po vydání debutového alba v roce 2010. Tehdy měla image pouliční a klubové zpěvačky, která čerpá z tradice šansonu. Od té doby se její repertoár více přiblížil popu. Do Brna přijede s novým albem Recto Verso. Doprovodí ji kapela, která stejně jako zpěvačka dokáže přecházet z komornější polohy do popové show.

Čtyřiasedmdesátiletý jazzový pianista a skladatel Hancock je držitelem Oscara za filmovou hudbu a 14 cen Grammy. Podle odborníků patří k nejvýznamnějším osobnostem jazzu za poslední půlstoletí. "Vždycky ukazoval ostatním nové cesty, kam jít dál," řekl umělecký ředitel JazzFestu Vilém Spilka.

Hancockův koncert považují pořadatelé přehlídky za splněný sen. Na plochu už zbývají jen desítky vstupenek, na tribuny je jich stále dost. "V prodeji budou i na místě," uvedl Babička. Nakupovat lze na webu www.herbiehancock.eu a v tradičních kamenných předprodejích.