Charismatická zpěvačka nezaměnitelného hlasu Lou Rhodesová a elektronický mág Andy Barlow nezastírají, že jsou coby muzikanti jako voda a vzduch.

Světem Rhodesové, která v minulosti na samostatném koncertě oslnila i posluchače Colours of Ostrava, jsou nuance lidského hlasu, schopné vyjádřit i ty nejjemnější odstíny emocí a nálad. Její umělecké kořeny jsou pevně spjaty s britským folkem. Barlow je ponořen zcela do kosmu elektronických zvuků, barevných hudebních ploch a znepokojivých beatů, v nichž se primárně lidský hlas neobjevuje.

Nové album dvojice Backspace Unwind získalo letos ohlas v amerických i britských iTunes electronic charts, kde se usadilo hned po vydání v polovině října v první desítce. Dvojice zahraje den před brněnským koncertem v pražském Lucerna Music Baru. Před českou částí turné bude hrát v Německu. Po brněnském koncertu následuje představení v Bratislavě.

Koncertní program brněnských klubů a hal bude na přelomu listopadu a prosince pestrý. V sobotu 29. listopadu v hale Vodova vystoupí známý jazzová legenda Herbie Hancock. Toho v pondělí 1. prosince na stejném místě zastoupí francouzská šansoniérka ZAZ. Brněnské Bobycentrum chystá na 12. prosince vystoupení britské kapely Morcheeba v původní sestavě se zpěvačkou Skye Edwardsovou.