"Nejkritičtějším okamžikem bude v neděli odpoledne odjezd diváků. Motoristé by měli být opatrní především při najíždění na dálnici D1," uvedl Rybka. Mezi 194. až 200. kilometrem, tedy přímo před Brnem, opravují silničáři mosty a povrch vozovky. Provoz bude v obou směrech zajištěn ve dvou pruzích, mohou ale vznikat kolony aut.

Policistům bude letos ve smíšených hlídkách pomáhat deset rakouských kolegů. Budou pomáhat s koordinací dopravy a řešením problémů, které by mohly nastat zejména s návštěvníky závodů z Rakouska a Německa.

Policisté se zaměří především na kontroly původu motocyklů, na nichž přijedou návštěvníci. Cílem je zamezit jejich krádežím. "Loni jsme neměli evidovanou žádnou krádež motorky v době závodů. Zaměříme se i na kontrolu dodávek a nákladních aut, v nichž by mohli zloději případné kradené motocykly odvážet," doplnil vedoucí dopravní policie.

Kromě uniformovaných policistů budou v terénu i kriminalisté v civilu. Pod dohledem budou mít nejen parkoviště u Masarykova okruhu, ale také kempy v okolí Brna, v nichž budou tisíce fanoušků nocovat. Brňanům Rybka radí, aby se vydali na okruh městskou hromadnou dopravou a vyhnuli se tak problémům s parkováním. Dále doporučuje najíždět na závody raději s hodinovým předstihem, aby na parkovištích nevznikl zmatek.

Závody začínají v pátek tréninkem. Vyvrcholí jízdami v neděli odpoledne.