Zdůraznil, že kalící pec je značně poškozena. Podle něj lze proto předpokládat, že škoda bude ještě vyšší. Kdy by mohli vyšetřovatelé hasičů zjistit příčinu neštěstí, to si zatím netroufl odhadnout.

"Dva zranění muži se nadýchali zplodin hoření. Jejich stav tedy nebyl vážný. Předali jsme je do péče lékařům vojenské nemocnice," řekla ČTK mluvčí záchranky Barbora Zuchová.

Požár vznikl ve výrobní hale v průmyslové zóně, kterou spravuje developer CTP. Jeho regionální šéf Tomáš Budař ČTK řekl, že pec hořela ve firmě Bodycote, která se zabývá zpracováním kovů. Ty zušlechťuje v kalících pecích.

"Havárie se stala na vybavení firmy, hala poškozena podle prvotních informací nebyla," uvedl Budař. Bodycote sousedí s výrobcem elektroniky Darfon Electronics Czech, kde mělo podle prvotních informací hasičů hořet. Hala této firmy byla údajně jen zakouřená. V jednom objektu podle Budaře sídlí tři firmy, kterým prostory CTP pronajímá.

Plameny vyšlehly krátce před 22:00. Pět jednotek hasičů zlikvidovalo požár přibližně za dvě hodiny. "Zásah byl obtížný. Výrobní hala, v níž se pec nachází, byla silně zakouřená a plná sazí," dodal mluvčí.