Podle Koleňáka však má škola akreditaci až do 30. dubna 2018. "S ohledem na skutečnost, že vysoké škole nebylo žádným způsobem omezeno přijímání nových studentů, probíhá přijímací řízení v souladu se zákonem o vysokých školách a vnitřními předpisy vysoké školy. Zájem studentů o studium na VŠKE potvrzuje, že vysoká škola má na trhu své místo," uvedl Koleňák. Termín pro podávání přihlášek v prvním kole přijímacího řízení shodou okolností vyprší v pátek.

VŠKE má aktuálně dva studijní programy: Ekonomika a management a Bezpečnostně právní studia. Omezení akreditace se podle Smrčky týká všech čtyř oborů, které jsou v nich zahrnuty. Škola dostala zprávu e-mailem, uvedl ve středu tajemník.

"Komunikace Akreditační komise je naprosto nestandardní a vydávání prohlášení bez adekvátního zdůvodnění považujeme za snahu poškodit dobré jméno VŠKE," reagoval dnes Koleňák. Zápis z jednání komise se obvykle zveřejňuje až za několik týdnů, teprve poté bude podle rektora možné reagovat na vznesené připomínky.

Komise navrhla omezit akreditaci soukromé vysoké škole už v únoru. Problémy se podle komise týkaly struktury oborů i personálního zabezpečení. "Situace na této univerzitě se nezlepšila takovým způsobem, abychom mohli svůj verdikt změnit," řekl tajemník ve středu. Koleňák trvá na tom, že vysoká škola provedla všechna dříve doporučená opatření a důvody k omezení přijímání studentů pominuly.

Vysoká škola Karla Engliše v Brně existuje od roku 1998. Na konci loňského roku školu s 30 zaměstnanci a řadou externích pedagogů navštěvovalo 669 studentů.