Komise akreditaci této soukromé vysoké škole navrhla omezit už v únoru, ale univerzita se proti tomu odvolala. Nyní komise potvrdila svůj tehdejší postoj, uvedl Smrčka. Problémy se podle něj týkaly struktury oborů i personálního zabezpečení. "Situace na této univerzitě se nezlepšila takovým způsobem, abychom mohli svůj verdikt změnit," řekl tajemník.

V rámci bakalářského studia se na této univerzitě aktuálně vyučují dva studijní programy, Ekonomika a management a Bezpečnostně právní studia. Omezení akreditace se týká všech čtyř oborů, které jsou v nich zahrnuty, doplnil tajemník. O rozhodnutí prý komise dotčenou univerzitu informovala e-mailem, ale k rektorovi se tato informace ještě nedonesla. "Žádné vyjádření vám nemohu dát, protože jste první, kdo mi to říká," uvedl Koleňák na dotaz ČTK.

Vysoká škola Karla Engliše v Brně existuje od roku 1998. Dva semestry studia tam stojí přibližně 40.000 korun. Na konci loňského roku školu s 30 zaměstnanci a řadou externích pedagogů navštěvovalo 669 studentů. Akreditační komise se o ni zajímala ještě před únorovým řízením, na němž poprvé navrhla omezit akreditaci. Absolvoval zde totiž brněnský primátor Roman Onderka, jehož práce vykazovala vážné formální nedostatky.