Biskupský dvůr je pro letní scénu ideálním místem. Prostor, který patří Moravskému zemskému muzeu, letos využije jako loni nejen Městské divadlo, ale nově i další dva soubory. V polovině července na scénu nastoupí Divadlo Bolka Polívky a začátkem září Národní divadlo Brno s Balet open air.

Letní scénu zahájí v pátek 16. června Městské divadlo Brno premiérou hry Brněnské kolo, která se vztahuje přímo k muzeu, ale také k historii města. Diváci se mohou těšit na oblíbené muzikály jako Radůz a Mahulena, Noc na Karlštejně nebo My Fair Lady ze Zelňáku. Hlediště pro Městské divadlo Brno pojme 700 lidí. Působení Městského divadla v Biskupském dvoře potrvá od 16. 6. do 13. 7. 

Druhým divadlem, které se v Biskupském dvoře představí, je Divadlo Bolka Polívky. Od muzikálů se tak nabídka v Biskupském dvoře přesouvá k činohře. To ovšem nebude jediný přesun. Celé hlediště se otočí a diváci tak budou sedět po svahu a katedrálu Petra a Pavla budou mít v zádech. Divadlo nabídne oblíbené hry jako Podivné odpoledne Dr. Zvona Burkeho, Šašek a syn nebo DNA. K tomu přidává dvě letní novinky Loser(s) a Wall(s) and handbags. Divadlo Bolka Polívky v Biskupském dvoře svoji letní scénu zahájí 21. 7. a program potrvá do 23. 8.

Na sklonku léta čeká diváky po muzikálu a činohře i balet. Národní divadlo Brno zavítá do Biskupského dvora s Balet open air. Jedná se o výběr toho nejlepšího z repertoáru baletu divadla. Baletní maraton představí kousky z Black and white, West Side story nebo Petite Mort. Součástí programu bude také avizované překvapení. Balet open air potrvá v týdnu od 1. do 5. září. 

Centrum Brna žije divadlem a hudbou nejen během divadelní sezóny, ale i v létě. K tradičním Shakespearovským slavnostem na Špilberku tak přibyla další letní scéna našlapaná bohatým programem, ze kterého si vybere opravdu každý. 

Fotogalerie
18 fotografií