Brno je v noci jedinečné. Jako jediné město v republice má systém noční dopravy, která vyjíždí ze stejného místa. Každou hodinu tak všechny noční autobusy (s číslem N 89 až N 99) startují z hlavního nádraží a ve všech směrech se rozjíždí do koutů města a okolí.

Součástí nočního závodu autobusů jsou mnohdy pikantní situace, na které ve dne nenarazíte. Lidé běžící kolem často křičí nesmyslná hesla, objímají se v běhu, pošťuchují se. Šarvátky nejsou výjimkou, střídá je však nekontrolovatelný smích či improvizované hudební vystoupení harmoniky a rapera. 

Moravská metropole v sobotu v noci opět ukázala něco ze svého kouzla. Cestující nočním autobusem č. N 91 z Bystrce spojil nevšední zážitek. Ten na videu zachytil člen facebookové skupiny Viděno v Brně. Dvojice muzikantů na videu hraje folklorní písničky, část autobusu se k nim nadšeně přidává. 

Z komentářů pod videem je zřejmé, že violista s houslistou patří k folklornímu souboru Javorník. Tuto informaci Blesku vedoucí souboru sice nepotvrdil, podle jeho slov je to ale určitě možné.

„My jsme jeli autem, ale kluci se vraceli zpátky rozjezdem,“ říká umělecký vedoucí Mirko Otáhal. V každém případě improvizované vystoupení zvedlo cestujícím náladu. Lenka Jeřábková píše: „Tyhle hrající skupinky miluju. Hrozně ráda je po Brně potkávám. Nový fenomén, fandím jim.“ Ostatní cestující nenesli kulturní vložku s úsměvem a podle některých tak seděli »jak kyselý zelí«.