Zlaté medaile, poháry a další významná ocenění. Každý, kdo do bzenecké školy zavítá, nemůže přehlédnout úspěchy školy. Nejviditelnější jsou cukráři, kteří se na gastrodnu představili s dorty, zákusky, perníky a dalšími sladkostmi. „Letos jsme se zaměřili na významné dny v kalendáři. Pestrost námětů je proto velká,“ vysvětlila mistrová cukrářů Kateřina Baťková.

Pozadu ale nezaostávají ani další obory, jako například kuchař-číšník. „Zabezpečujeme mimo jiné už spoustu let reprezentativní akce na Pražském hradě. Jen loni jsme jich tam připravovali dvanáct. Dlouhé roky tam například zajišťujeme oficiální oslavy 28. října,“ upozornil ředitel školy Libor Marčík.

V konkurzech často vítězí
„Obor kuchař-číšník natolik ovládá externí klientelu, že vyhráváme spoustu konkurzů na zajištění velkých cateringových akcí v Brně, Praze či Bratislavě. Nedávno jsme reprezentovali v chorvatském Záhřebu. V tuto chvíli jsme již natolik vyhledávání, že máme už téměř celý příští rok zarezervovaný,“ přiznal šéf stravovacího úseku Petr Úředníček.

Škola přitom myslí i na své absolventy. „Spolupracujeme s hotely v Praze a Luhačovicemi, které jim nabízejí plat i s ubytováním. Záleží už jen na nich, zda to využijí, či ne. Někteří odcházejí i do zahraničí, které poznali ze stáží, které jim nabízíme během studia. Obdobně i v lesnickém oboru můžeme zajistit práci v polesí prakticky ihned. Zájem o naše absolventy je,“ těší Marčíka.

Fotogalerie
17 fotografií