Mluvčí dopravce Sorina Ratzová uvedla, že kapacita linky, která létá dvakrát týdně, bude převedena na jinou s vyšší poptávkou. Neustále vyhodnocujeme vytíženost nejpopulárnějších tras a služeb tak, abychom mohli nabídnout nejnižší možné ceny. Kapacita rušeného spojení bude převedena na spoje s vyšší poptávkou včetně minulý týden oznámené linky z Prahy do izraelského Ejlatu,“ sdělila mluvčí.

Z brněnského letiště tak budou od podzimu mířit do Evropy jen tři stálé linky. Společnost BMI Regional spojená s německou Lufthansou přepravuje cestující do Mnichova, Wizz Air zachová linku do Anglie na letiště Luton, sekunduje mu Ryanair mířící na londýnské letiště Stansted.

Ještě před pár lety měla přitom jihomoravská metropole přímé letecké spojení s Prahou, Moskvou, italským Bergamem a španělskou Gironou.

Výpadek počtu odbavených pasažérů z Brna tak kryjí letní charterové lety do Řecka, Bulharska a Španělska. Loni společnost Letiště Brno odbavila 418 tisíc cestujících, což bylo nejméně od roku 2011. Letos očekává nárůst k číslu 480 tisíc.

Video
Video se připravuje ...

Unikátní pohled na komplex brněnského letiště z řídicí věže Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
8 fotografií