K tragické nehodě došlo v pátek po 16. hodině v Mikulově. „Řidič (†87) osobního automobilu Mercedes nerespektoval v Mikulově značku Stůj, dej přednost v jízdě. Vjel do křižovatky právě v okamžik, kdy tam projížděl dřevěným materiálem plně naložený kamión. Jeho řidič i přes snahu nedokázal srážce zabránit,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.


Jen o malou chvíli později na místo přijeli nejen záchranáři, ale i hasiči. „Průzkumem zjistili, že kamion je převracený na boku a v kabině je uvězněný řidič. Těžce zraněný řidič osobního automobilu byl již mimo vozidlo a probíhaly u něj oživovací pokusy,“ popsal situaci mluvčí hasičů Filip Venclovský.
Video
Video se připravuje ...

Převrácený kamion zablokobal na 14 hodin tah z Brna do Vídně. Policie ČR

Oživovací pokusy staříka byly bohužel marné. „Na místě zemřel. Řidič kamionu byl i přes své zranění podrobit se testu na alkohol, který byl negativní. Na silnici se okamžitě vytvořily dlouhé kolony,“ pokračoval Malášek.


Objízdná trasa vedla přes Březí a Dolní Dunajovice. Podle policie byla sice přetížená, ale k dopravním komplikacím na ní nedocházelo. Hasiči mezitím zabezpečili obě auta proti možnému požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny.

Odklidit uvízlý kamion ovšem zabralo mnoho hodin. „Náklad z havarovaného kamiónu se podařilo přeložit, vozidlo postavit na kola a odtáhnout. Komunikace je plně průjezdná,“ uvedl dlouhých 14 hodin po nehodě Malášek.

Fotogalerie
7 fotografií